top of page

VÅRE UTLEIELOKALER

"På toppen av Bergen by"

Bergens Skog- og Træplantningsselskap tilbyr medlemmer leie av lokaler i idylliske omgivelser på Øvre Bleken Gård. Samtlige lokaler befinner seg på adressen vår i Fløyveien 1, like nedenfor fløibanestoppet Skansen. Vi har et begrenset antall parkeringsplasser på området, men ved større og/eller flere arrangementer samtidig, anbefales gjester ankomst med Fløibanen.


Utleie i dag
Med sin lune atmosfære og sin idylliske plassering er lokalene egnet til både uformelle sammenkomster, bedriftsarrangementer og feiringer av dåp, konfirmasjoner, bryllup og runde dager.
Det vil være anledning for både oppdekning og utvask mot betaling.

Utleieadministrasjon av lokalene har siden 2020 vært håndtert av Svanhild Vee, som også driver utleie av Varegg sitt klubbhus "Badstuen". Svanhild står for visninger, booking, administrasjon og klargjøring/utvask. Kontakt henne gjerne for priser og ytterligere informasjon!
Kontaktinformasjon finner du nederst på lokalenes egne sider, samt på siden "Kontakt".

Løeloftet

Løeloftet

Løeloftet er en lun og hyggelig samlingsplass for alle typer feiring. Her kan det dekkes til 30 personer rundt egenprodusert langbord massivt i tre, hogget og beskåret av stiftelsen selv. Loftet er rustikt innredet, og skråtaket er kledd med hele 20 forskjellige tresorter fra Fløyfjellet. På vestsiden har bygget vinduer med praktfull utsikt over Bergen by.

Våningshuset

Våningshuset er selve smykket på Øvre Bleken Gård. Huset egner seg til anledninger man gjerne ønsker en historisk og spesiell ramme rundt. Det er plass til ca. 20 gjester i den koselige spisestuen, med to store langbord utført etter historisk møbelsnekkerskikk.   

Våningshuset
Løekjelleren

Løekjelleren

I underetasjen av Løeloftet finner du Løekjelleren. Her har vi enkel og romslig innredning med 7 småbord og plass til 30 personer. Løekjelleren er best egnet til arrangementer som tillater at man også kan være ute, og passer ypperlig til arrangementer på sommer- og høst med mulighet for bål og grilling i forkant av bygget.  

Nybygget

Nybygget er selskapets administrasjonsbygg og inneholder blant annet møtesal med tilhørende kjøkken, kontorer, garderober og toalett. Her kan det dekkes inntil 34 personer. Huset ble oppført i 2012, og har store vinduer med godt lysinnslipp og nydelig utsikt over Bergen by. Utleiedelen er utstyrt med audiovisuelt utstyr, og er derfor godt egnet til både møter, bedriftsarrangementer og festlige lag.

Nybygget


Historiske lokaler

Våre lokaler kan tidfestes helt tilbake til 1748. Noen år i forkant startet viseborgermester
Danckert Fasmer rydding av Bleken, og fikk kongebrev på retten til å drive gårdsbruk her 1748.
Dette skulle vise seg å bli til hele to gårdsbruk – Øvre Bleken og Store Bleken.

I 1901 ble Øvre Bleken gård overført fra Bergen Kommune til Skogselskapet.
I Våningshuset bodde fremdeles noen av skogselskapets ansatte helt frem til 1982,
hvor også skogmesteren hadde sitt kontor.

I 1986 ble Våningshuset rehabilitert ved hjelp av midler fra Marie og Oluf Bjørneseths Fond.

Løeloftet ble rehabilitert i 1999 ved hjelp av midler fra H. Westfal-Larsen og hustrus almennyttige fond.

Hva sier dem som har leid lokalene tidligere?

Leietakere av Våningshuset

Vi var så heldige å få leie Våningshuset til familiefeiring, i strålende bergensvær. Huset har en nydelig, autentisk og koselig atmosfære, med god plass til mange gjester. Vi dekket til middag ved langbord i "spisestuen", og tok kaffe og kaker i den koselige stuen med utsikt over byn´. Satte pris på et funksjonelt kjøkken med alt vi trengte av servise. Svanhild var hyggelig, tilgjengelig og fleksibel iht. både visning, booking og utvask. Vi kommer gjerne igjen!

Leietaker av Nybygget

Perfekt lokale for vår 50års-feiring! Vi har i et par år vært medlemmer av Bergens skog- og Træplantningsselskap, og benyttet oss flere ganger av de fine utleielokalene i Fløyveien. Utleier Svanhild var som vanlig serviceinnstilt og behjelpelig med både oppdekning og utvask. Gjestene var storfornøyd med store vinduer og utsikt over Bergen by, og pianoet i møtesalen sørget for god stemning utover de sene timer. Takk for lånet!

Leietaker av Løeloftet

Strøkent og koselig loftstue med plass til mange gjester! Vi leide Løeloftet i forbindelse med konfirmasjon, og fikk hjelp til både tidlige leveranser, oppdekning og opprydning. Stemningen på Løeloftet er røff og koselig på samme tid, og vi er begeistret for både det lokale treverket og massive langbordet som selskapet selv har utformet. Vi fikk også visning i de øvrige lokalene, og kan varmt anbefale leie på Øvre Bleken Gård.

bottom of page