Bergens Skog- og Træplantningsselskap tilbyr utleie av selskapslokaler

i herlige omgivelser like over Bergen sentrum.   

   

Øvre Bleken Gård / Sagen ligger like over Skansen, og skimtes midt på bildene over   


  Utsikt fra Øvre Bleken Gård / Sagen

 

Koselige selskap-/møtelokaler til leie for våre medlemmer.  Ikke medlem ? ; ikke noe problem - meld deg inn her.

 

For ytterligere info og forespørsler om leie; vennligst kontakt; booking@byfjellskogene.no evt telefon; 97969151 eller 47413003

 

Dersom du ønsker en spesiell feiring i spesielle lokaler har du som medlem i stiftelsen Bergens Skog- og Træplantningsselskap anledning til å leie lokaler på Øvre Bleken gård.

Den gamle restaurerte gården ligger idyllisk til mellom Fjellveien og Skansemyren og består av våningshus, høyløe og "nybygget".

Tre ulike utleiemuligheter med ulike fasiliteter til benyttelse for barnedåp, konfirmasjon, bryllup, alt av åremålsdager og festligheter med venner og kjente etc.  Egner seg også for møter for bedrifter og foreninger.

 

 

Løeloftet / Løekjeller
Den gamle restaurerte løen på Øvre Bleken gård har en flott beliggenhet i fjellsiden over Bergen sentrum. 

 

Løeloftet kan det serveres inntil 32 personer på behagelige stoler, rundt det massive langbordet.
Loftet er innredet på en rustikk måte, hvor skråtaket er kledd med hele 20 forskjellige tresorter. Alt kommer fra Fløyen og er skåret til plank av Bergens Skog- og Træplantningsselskap på Sagen.
Rommet har derfor en lun og intim atmosfære i sin rustikke drakt. Løen egner seg til feiringer av både runde dager og til uformelle sammenkomster med venner eller kolleger i en uhøytidelig ramme.


Løekjelleren har enkel og romslig innredning med 7 småbord og plass til 30 personer.

 

 


   Bildet over til venstre: Løen med Våningshuset i bakgrunnen

   Bildet over til høyre er tatt fra gangvegen mellom Løen og Våningshuset

 

   Bildene over: løeloftet pyntet til fest


  Bildene over: innredningen i løekjelleren

  

 

 

 


Våningshuset
Våningshuset er oppført ca 1770, og er tunets smykke.
Ble benyttet som bolig stort sett av ansatte på Sagen eller av Skogmesteren med familie frem til litt ut på 1960-tallet.
Huset, som er oppført i mur med dype vindusnisjer, har flere ganger vært gjenstand for rehabilitering. Sist i 2016 da bygget ble tilbakeført til det opprinnelige så langt det var praktisk mulig. Flere innvendige detaljer er originale.
Våningshuset egner seg til anledninger man gjerne vil ha en spesiell og stilig ramme rundt. Her er plass til ca 20 gjester i den intime og flott belyste spisestue hvor de hvite murvegger med sine stearinlyskandelabre gir en lun og koselig stemning. De to langbord er utført etter gammel skikk, hvor ”høvdingen” eller andre hedersgjester skulle sitte ved bordenden.
I salongen er veggene originale, men interiøret for øvrig er samlet og gitt til huset av forskjellige interesserte entusiaster.

 

   Bildene over: Våningshuset   Bildene over: Våningshuset pyntet til fest                                         Blomsterprakt ved Løeloftet og Våningshuset

 

 

Nybygget / driftsbygningen
”Nybygget” er Bergens Skog- og Træplantningsselskaps driftsbygning og inneholder en møtesal for 30/35 personer samt administrasjonskontorer. Huset ble bygget i 2012 i to etasjer med verksted og garasje i underetasjen, og har en formidabel utsikt over Bergen sentrum.
Møterommet er utstyrt med moderne audiovisuelle hjelpemidler og er således godt egnet til møter av alle slag. Arrangementer av privat karakter vil også kunne være aktuelt. Piano er tilgjengelig i dette lokalet.
Utleie i dette bygg vil imidlertid kun skje til forbindelser som stiftelsen har et godt forhold eller kjennskap til.


  Bildene over viser utsikten og interiøret fra møtelokalet i "nybygget".

 

Tunet utendørs ( bildene under )
Tunet kan benyttes til forskjellige aktiviteter / konkurranser etc.

 

 

   Praktfull utsikt fra Øvre Bleken gård ( Sagen )