Hallo kommende dugnadsmann

Hallo kommende dugnadsmann

Publisert av Arne Hauge den 17.09.18. Oppdatert 19.09.18.

Vi arbeider med liv og lyst, og ikke minst med humør, og driver et meningsfylt arbeid til glede for oss selv og alle brukere av de sentrale deler av Byfjellene. Gjengen teller 32 dugnadskarer. Alle er pensjonister eller førtidspensjonister,
og vi arbeider på dagtid.Dugnadene foregår på onsdager og torsdager. Altså 2 dager i uken, hvilket betyr at dette ikke er en aktivitet som du slenger innom når det tilfeldigvis passer eller når været er bra. Her stille vi alle, men lovlig fravær dukker selvsagt opp iblant.

Januar – februar – og primo mars arbeides kun onsdager. Deretter 2 dager, onsdager og torsdager, til ca. 10/6. Sommerferie frem til ca. 20/8. Fra 20/8 og ut november, 2 dager i uken, deretter 1 dag i uken, onsdager, frem til jul.
På våre dugnadsøkter tar vi 10-banen fra Skansemyren stasjon der vi møtes, og eventuelt kan parkere. Vi arbeider som regel fra kl. 10.00 til ca. kl. 13.30. Dugnadsgjengen har sitt eget verktøy som fraktes frem til arbeidsstedet.
Du møter i klær du er komfortabel å arbeide i, eventuelt regntøy. Når du har vært med en stund, vil du få vårt arbeidsantrekk.Arbeidet vi gjør er mangeartet og kan for eksempel være å gjenoppfriske en gammel sti - lage en ny sti - rydde busker og trær langs veier og stier. Male rørgjerdene langs veiene, og reparere rør og tre-gjerdene. Gruse veier, rense grøfter for løv og sand. Rydde utsiktspunkter i skog og langs vei. ”Lufte” skogen ved å kviste opp trær – felle små og større trær, - lage lysninger i skogen, og tre-klopper over våte områder. Lage trapper i tre eller av stein. Utføre diverse vedlikeholdsarbeid på Sagen. (Øvre Bleken gård) Det kan være snekring, muring, maling og annet forefallende arbeid.
Vi har det gøy når vi er sammen. Det sosiale betyr like mye som selve arbeidet, og vi er en gjeng som trives med å være ute selv om det regner en skvett. Vi har et eget stort telt som vi iblant rigger opp når været ikke er det beste. Her har vi garderobe og spiserom. Matpakke og kaffe har vi selvsagt med, og praten går livlig når tiden er inne for lunsj.
Når vi gir oss for sommeren blir det avslutningsfest på hytten til undertegnede.
I november har vi vår årlige avslutnings-sammenkomst på Løen / Sagen, og i januar tar vi våre damer med på et hyggelig treff med god mat på Fløirestauranten.
Vi liker konkurranser, og arrangerer derfor Dugnadsmesterskap i både pilkast miniatyrskyting og kurrong, med vandrepokaler til vinnerne.

Det beste med det hele er at vi kombinerer det å ha det greit sammen, med å få gratis mosjon og frisk luft, og i tillegg utføre et arbeid som alle Bergensere og turgåere setter pris på og har glede av. Det gir oss en dobbel god følelse etter endt økt, selv om vi kan være både trøtte og litt våte iblant!

Følgende er ABSOLUTT avgjørende VIKTIG!
Dersom du i utgangspunktet er innstilt på å spandere to dager i uken på denne aktivitet, - har den rette alder - og ikke skygger unna selv om været ikke er det beste, så har vi bruk for deg, - og du er velkommen i gjengen!
Oppfyller du dette, så bør du ta kontakt med undertegnede for en nærmere prat, og vi vil vurdere ditt opptak.
Beste hilsen Børre Liland

Tlf. 95 77 69 79 E – post : liland0022@gmail.com