Årsmøte 2021

Årsmøte 2021

Publisert av Arne Hauge den 13.06.21. Oppdatert 21.06.21.
Historiens første Årsmøte utendørs

På torsdag 17.juni arrangerte Bergens Skog-og Træplantningselskap Årsmøte for 2020, utsatt fra april på grunn av Covid-19. Spenningen lå i luften da vi skulle arrangere historiens første utendørs Årsmøte ved Skomakerdiket. Det var meldt regn så telt var skaffet og Fløibanen var generøse og serverte oss kaffe og lånte oss benkene utenfor varmestuen. Tidligere Skogmester Jørgen Frønsdal var tildelt den vanskelige jobben med å betjene årsmøtedeltakerne med bålkaffe. Vikar-Skogmester Eivind Aase var bålmester og tidligere styreleder Erling Birkeland registrerte alle deltakerne. Været skremte nok mange så det var bare 29 registrerte deltakere.
Styreleder Owen Westergård ønsket velkommen og introduserte nestleder Tom Tellefsen som kveldens møteleder. Det ble et effektivt årsmøte med en uformell tone, og det var flere engasjerte innlegg fra de fremmøtte. Et årsmøte i skogfolkets ånd!

Medlemskontingenten har vært kr 300 siden 2015 og årsmøtet bestemte at ny kontingent skal være kr 400.- fra 2022.

Janet Wiberg ble takket av etter 4 år i styret som Bergen kommunes representant og for et siste år som vanlig valgt medlem. Nytt styremedlem Astrid Hårstad ble valgt ved akklamasjon. Hun jobber i Bergen Næringsråd med spesialfelt bærekraft og sirkulærøkonomi. Hun har vært politisk rådgiver for Ola Elvestuen og hun har også jobbet innenfor kommunikasjonsbransjen. Med andre ord en spennende tilvekst til styret.

Styremedlem Ørjan Totland holdt et meget interessant og engasjerende foredrag helt uten "overheads". Ørjan er professor og leder for Institutt for Biovitenskap på UIB, og han holdt foredrag om hvordan bærekraft er relevant for Bergens Skog-og Træplantningsselskap og hvordan vi kan engasjere oss. Han la spesielt vekt på å sikre byfjellenes naturverdier for byens befolkning og han forklarte byfjellenes rolle for karbonfangst.

 

Nestleder Tom Tellefsen ledet årsmøtet på en stødig og uformell måte

 

Styremedlem Ørjan Totland hold et engasjerende innlegg om bærekraft.

 

Astrid Hårstad ble valgt inn som nytt styremedlem